Γ. Βρούτσης: Θα βάλουμε πλαφόν στις «χρυσές» συντάξεις
Κοινωνία

Γ. Βρούτσης: Θα βάλουμε πλαφόν στις «χρυσές» συντάξεις

Πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Πρώτη μου ενέργεια είναι να φέρω διάταξη η οποία να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου», επισημαίνει ο κ. Βρούτσης στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτει: «Η προσπάθειά μας είναι μέσα στον Αύγουστο να έχουμε διάταξη βάσει την οποίας θα βάλουμε οριζόντιο πλαφόν και στις νέες υψηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί, είτε ήταν έτοιμες να εκδοθούν, αλλά και στις παλιές, οι οποίες επανυπολογίστηκαν».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει, επίσης, σχετικά με τις «χρυσές συντάξεις»: «Το πρόβλημα που αναδείχθηκε με τις αποφάσεις που φρενάραμε είναι μόνο η “κορυφή του παγόβουνου”».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «χαοτική» την κατάσταση που επικρατεί στον επανυπολογισμό των συντάξεων. «Έχουν επανυπολογιστεί συντάξεις με τελείως αυθαίρετο τρόπο», τονίζει και συμπληρώνει: «Κανείς δεν μπορεί σήμερα, με τα στοιχεία που και εγώ έχω, να ξέρει το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Είμαι υποχρεωμένος, μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΕΦΚΑ, να προχωρήσει η έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί πραγματικά στον επανυπολογισμό των συντάξεων».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα γίνει «restart (επανεκκίνηση) στον επανυπολογισμό».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet