Γ. Πανούσης: «Αν οι αναρχικοί θέλουν πόλεμο, η Δημοκρατία θα απαντήσει»
Κοινωνία

Γ. Πανούσης: «Αν οι αναρχικοί θέλουν πόλεμο, η Δημοκρατία θα απαντήσει»

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη, αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης, τονίζοντας επίσης ότι «υπάρχει και ένα όριο» στη δράση των αναρχικών.

«Το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα… Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

«Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας “δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς”» προσθέτει ο κ. Πανούσης.

Παράλληλα, τονίζει πως διαφωνεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν.Παρασκευόπουλο που είχε μιλήσει για διάλογο με τους κουκουλοφόρους σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα».

Σημειώνει ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Πανούσης λέει: «Φτάσαμε στο όριο με τους αντιεξουσιαστές. Σε κάποιες ομάδες που ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδια και να επιτεθούν στην αστυνομία δώσαμε περιθώρια με μια ήπια διαχείριση να το ξανασκεφθούν. Όμως αν θέλουν πόλεμο, η Αστυνομία και το κράτος δικαίου δεν θα το ανεχθούν» είπε.

Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, αναφέρεται στην πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα Κέντρα.

Οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, δηλώνει και προσθέτει ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές».

«Η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει».
Λέει πως οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συλλαμβάνονται. Επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος».

Τονίζει πως έχει πει την άποψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης και σημειώνει πως τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet