Γ. Παυλάκης: Το τρίτο κύμα είναι εδώ – Χρειάζεται σκληρή καραντίνα
reader.gr
Κοινωνία

Γ. Παυλάκης: Το τρίτο κύμα είναι εδώ – Χρειάζεται σκληρή καραντίνα

Υπέρ μιας σκληρής καραντίνας τάσσεται ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σημειώνει ότι «το τρίτο κύμα έχει ήδη αρχίσει στην Αττική».

«Το τρίτο κύμα έχει ήδη αρχίσει στην Αττική. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα κορυφωθεί και πόσο ψηλά θα πάει και αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλης της κοινωνίας. Πρώτο μέλημα είναι να μη γίνει το τρίτο κύμα τεράστιο και να μην παρασύρει τα νοσοκομεία και τον κοινωνικό ιστό» υπογραμμίζει ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open.

Ερωτηθείς αν διαφωνεί με τη μέθοδο «ακορντεόν» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης λέει: «Η καλύτερη μέθοδος κατά τη γνώμη μου είναι να χτυπάς τον ιό γρήγορα και σκληρά. Δηλαδή μία καραντίνα νωρίς όπως αυτή της Κίνας, απέδωσε. μια σκληρή καραντίνα κατάφερε να ξεκληρίσει την πανδημία από την Κίνα και ξανάνοιξε την οικονομία της».

«Το “ακορντεόν” εφαρμόζεται πιο ελεύθερα από ό,τι προτείνουν οι ειδικοί, δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» υπογραμμίζει ο κ. Παυλάκης. Σχολιάζοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί όντας εδώ και έναν χρόνο σε καθεστώς πανδημίας, ο γιατρός τονίζει ότι «τώρα είναι και ο ιός ισχυρότερος και είναι παντού και θα χτυπήσει χειρότερα τους κουρασμένους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραδοθεί».

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό και στην προστασία από τις μεταλλάξεις, ο Γιώργος Παυλάκης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως «τα εμβόλια δουλεύουν για όλα τα στελέχη του ιού», αλλά επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να περιοριστούμε μόνον στα εμβόλια».

Σε ό,τι αφορά στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού και κυρίως σε αυτά που προκαλούν ανησυχία, της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής τόνισε ότι «τα νέα στελέχη είναι σαν τις κατσαρίδες… Όπου βλέπετε μία υπάρχουν πολλές» και πρόσθεσε μετά βεβαιότητας ότι «θα επεκταθούν τα μεταλλαγμένα στελέχη».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet