Δάσκαλος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Κοινωνία

Δάσκαλος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε άνδρας που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για 41χρονο δάσκαλο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα ίχνη του συλληφθέντως εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ερευνών της Δίωξης με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος για τον εντοπισμό ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία που συνέλεξε η υπηρεσία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, και της γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και η σύνδεση διαδικτύου στο σπίτι του συλληφθέντος στη Βοιωτία.

Την περασμένη Τρίτη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητό μέσο αποθήκευσης. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018 με τη χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και διέθετε προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 279 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 41χρονος παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet