Δέκα εκατομμύρια ευρώ η λεία των «ληστών με τα χρηματοκιβώτια»
Κοινωνία

Δέκα εκατομμύρια ευρώ η λεία των «ληστών με τα χρηματοκιβώτια»

Τουλάχιστον σε δέκα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η λεία από περίπου 100 επιδρομές -μέσα σε ένα χρόνο- της σπείρας των ληστών που χρηματοκιβωτίων που κτυπούσε γραφεία εταιρειών εντός και εκτός Αττικής.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά έχουν ξοδευθεί σε νυκτερινά κέντρα όπως και σε άλλες επιδείξεις πλούτου και διασκέδασης.

Αυτό προκύπτει από την δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής που είχε βρεθεί στα ίχνη των δραστών εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.

Ομως ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των ηγετικών μελών της συμμορίας που αποτελείτο κυρίως από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που διαμένουν κυρίως στην Δυτική Αττική και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν κατηγορηθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα.

Η σύλληψή τους βασίσθηκε σε καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων -πολλές ωστόσο ήταν μέσω Ιντερνετ και δεν μπορούσαν να εντοπισθούν- αλλά και φυσικές παρακολουθήσεις.

Για τον εντοπισμό πολλών εκ των δραστών ήταν καθοριστική μια συνάντηση που είχαν κανονίσει προσφάτως τα βασικά μέλη της συμμορίας.

Πηγή: in.gr/ Βασίλης Λαμπρόπουλος/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet