Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρουσιάστηκε η ψηφιακή απεικόνιση της δολοφονίας Φύσσα
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρουσιάστηκε η ψηφιακή απεικόνιση της δολοφονίας Φύσσα

Παρουσιάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια Κορυδαλλού, η μελέτη της Forensic Architecture, η οποία παρήγαγε ψηφιακή απεικόνιση των κινήσεων των xρυσαυγιτών και των αστυνομικών δυνάμεων, πριν και κατά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Οι δικηγόροι της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να σταματήσουν την προβολή με την ένστασή τους. Η μελέτη ανατέθηκε στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, είχε ως σκοπό την εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και επιδίδεται στη χωρική και χρονική ανάλυση των γεγονότων που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

Στόχος είναι να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων της ΔΙ.ΑΣ. σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων εμπλεκομένων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων τούς τοποθετούν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Παράλληλα, οι αρχικές καταθέσεις των αστυνομικών ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.

Η παρούσα αναφορά ερευνά τη φερεγγυότητα των μαρτυριών αυτών και συνοδεύει τη σχετική μελέτη σε μορφή βίντεο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την 19η Ιουλίου 2018.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet