Σταμάτησε την απεργία ο Ν. Ρωμανός – Δόθηκε νομοθετική λύση
Κοινωνία

Σταμάτησε την απεργία ο Ν. Ρωμανός – Δόθηκε νομοθετική λύση

Προς λύση βαίνει το θέμα της πολυήμερης απεργίας πείνας (και από σήμερα απεργίας δίψας) του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, με τη βελτιωτική ρύθμιση για το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και έγινε ομόφωνα δεκτή. Πληροφορίες ότι ο Νίκος Ρωμανός τερμάτισε την απεργία του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός πρότεινε τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση (“βραχιολάκι”), εφόσον οι κρατούμενοι έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων το προηγούμενο εξάμηνο.

«Με τη ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στη σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της Πολιτείας δεν εξανεμίζεται», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Είχε προηγηθεί δραματική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τετάρτης και του ζήτησε να τελειώσει αυτή η κατάσταση. «Βρείτε μια λύση» ήταν η προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον πρωθυπουργό.

Πηγή: naftemporiki.gr, tovima.gr, vimafm

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet