Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε έξι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Κοινωνία

Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε έξι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι αντιμέτωποι οι έξι από τους 19 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν χθες το βράδυ γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιόν του οδηγήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους 19 συλληφθέντες, ανήκει στην αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», ενώ κατά το παρελθόν έχει προσαχθεί τέσσερις με πέντε φορές για δράσεις της συλλογικότητας. Η σύλληψή του 34χρονου προκάλεσε την αντίδραση ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα» ο οποίος έγραψε στο Facebook «το μήνυμα ελήφθη».

Επεισόδια μετά το τέλος των πορειών

Τα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου με τα Εξάρχεια να μετατρέπονται για πάνω από πέντε ώρες σε «πεδίο μάχης».

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 19:00 όταν περίπου 100 αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη. Οι κουκουλοφόροι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εξαρχείων και αμέσως μετά τη ρίψη μολότοφ οπισθοχώρησαν. Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και τα επεισόδια δεν άργησαν να επεκταθούν.

Οδοφράγματα στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα με κουκούλες full face και κράνη.

Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων, έκαψε και μια ελληνική σημαία. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τζωρτζ.

Μετά από αρκετές απόπειρες, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να κόψουν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Έτσι κατάφεραν,  αρκετά πιο εύκολα, να κάνουν… καταδρομικες ενέργειες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνήγησαν ομάδα αντιεξουσιαστών και έφτασαν μπροστά στην είσοδο όπου οπισθοχώρησαν καθώς δέχτηκαν καταιγισμό από βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες.

Σύμμαχος τους οι δύο «αύρες» (οχήματα ρίψης νερού) που έχει πλέον επιστρατεύσει η ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά η υδροφόρα έριξε κατά λάθος νερό στα ΜΑΤ με τους αστυνομικούς να αντιδρούν έντονα.

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη από τα οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια που έχουν βγει από τη θέση τους, σπασμένα τζάμια και καταστροφές είναι η σημερινή εικόνα που κατέγραψε το Life-Events.gr.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, φορώντας μάσκες και κράνη και για ώρες πετούσαν στους αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Για τα επεισόδια συνελήφθη ένα άτομο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet