Video

Δεν ξεχνούμε τη «μαύρη επέτειο» της ΕΡΤ – VIDEO

Δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου κάτω από τις εγκαταστάσεις όπου εκπέμπουν πρόγραμμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από τον διαδικτυακό ιστότοπο ertopen.com, απέναντι από την είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2014. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες, και εργαζόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ, για να διαμαρτυρηθούν για το βίαιο λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα χρόνο πριν.

Στη «συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο», την οποία οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ χαρακτηρίζουν ως «γιορτή και κραυγή αντίστασης», από τις 19:00 το απόγευμα βουλευτές και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κομμάτων, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Σωματείων και δημοσιογράφοι μίλησαν για την συνέχιση του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αλέξης Τσίπρας: «Σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει»

«Πριν από έναν χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, παρουσία της εκλεγμένης περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

«Μετά από ένα χρόνον γνωρίζουμε ότι φίμωσαν την ΕΡΤ γιατί έτσι το ζήτησαν οι τεχνοκράτες της τρόικας, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατί δεν αντέχουν την πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο κ. Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ΕΡΤ έγινε σύμβολο αγώνα. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ»

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα για έναν και μόνο στόχο: Να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους» είπε με τη σειρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

Πάνος Καμμένος: «Παράδειγμα αγώνα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ»

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν παράδειγμα αγώνα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζητώντας κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ανοίξει η ΕΡΤ.

Πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πορεία και συλλαλητήριο από συνδικάτα που είχαν καλέσει σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές.

Από τις 12:00 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία, μαζί με Ομοσπονδίες και Ενώσεις του Τύπου, είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 από την Πλατεία Κλαυθμώνος και γύρω στις 14:00 οι διαδηλωτές, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες, ζητώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι “μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης” όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet