Δημοσκόπηση: Απειλή για τη χώρα θεωρεί τους πρόσφυγες το 65% των κατοίκων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Eurokinissi
Κοινωνία

Δημοσκόπηση: Απειλή για τη χώρα θεωρεί τους πρόσφυγες το 65% των κατοίκων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Απειλή για τη χώρα θεωρούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι κάτοικοι της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το 65% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν απειλή για την χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Το 21% θεωρεί πως η παρουσία τους στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων, το 10% ότι μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία και το 4% δεν απάντησε.

Αναφορικά με το αν πιστεύουν πως οι αυξημένες ροές έχουν επηρεάσει τα νησιά που κατοικούν, το 74% απάντησε ότι επηρεάστηκαν αρνητικά και το 16% μάλλον αρνητικά. Το 6% απάντησε πως οι ροές δεν έχουν επηρεάσει ούτε αρνητικά ούτε θετικά, το 2% μάλλον θετικά και το 1% θετικά. Το 1% των συμμετεχόντων δεν απάντησε στην ερώτηση. Το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο ότι το καθεστώς στην Ελλάδα είναι δεκτικό.

Φωτογραφία: Εφημερίδα «Καθημερινή»

Στην έρευνα της Κάπα Research, που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», το 56% θεωρεί ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, το 78% απαντά ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Επίσης το 94% των κατοίκων αναφέρει ότι η ψυχολογία και το ηθικό τους έχουν επηρεαστεί αρνητικά και το 70% αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.203 ατόμων, από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου, για λογαριασμό της Περιφέρειας Αιγαίου. Την έρευνα παρέδωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet