Διαμαρτυρία με όρους… χωματερής
Κοινωνία

Διαμαρτυρία με όρους… χωματερής

Σακούλες με σκουπίδια άδειασαν φοιτητές στο γραφείο του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού στο κεντρικό κτήριο του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Καταδικάζει την ενέργεια η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

 Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Οι Πρυτανικές Αρχές είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο»

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, περιγράφουν το περιστατικό με την ομάδα των κατά δήλωση, όπως τονίζουν, φοιτητών.

Προσθέτουν ότι είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει όλοι οι διαλεγόμενοι σέβονται τους Νόμους και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας στην πράξη και όχι προσχηματικά.

«Το σημερινό θλιβερό και καταδικαστέο, ελπίζουμε από όλους, συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να εργαζόμαστε για όλα εκείνα τα αυτονόητα που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το Πανεπιστήμιό μας».

«Τη στιγμή που οι περισσότεροι καθηγητές και φοιτητές βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια και τα διοικητικά στελέχη εργάζονται με υπερπροσπάθεια, την ίδια στιγμή μια ολιγομελής, ακραία και έμπρακτα αντιδημοκρατική ομάδα ΄σκηνοθετεί΄ και προσπαθεί να καρπωθεί την ένταση με πρόσχημα τον διάλογο» υπογραμμίζουν.

Ακόμη οι πρυτανικές αρχές σημειώνουν πως μεριμνούν αδιάκοπα για την αντιμετώπιση όλων των τρεχόντων και χρονιζόντων προβλημάτων του Πανεπιστημίου που παρέλαβαν, ενώ για το θέμα της καθαριότητας δηλώνουν ότι  αναμένονται τα αποτελέσματα του πρόχειρου διαγωνισμού που έχει διενεργηθεί, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει με κανένα τρόπο ταχύτερες διαδικασίες.

Σ. Βούλτεψη: Έκαναν χωματερή του γραφείο του αντιπρύτανη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στο περιστατικό, έκανε λόγο για εισβολή που μετέτρεψε το γραφείο του αντιπρύτανη σε χωματερή.

«Αυτός είναι ο “διάλογος” στο όνομα του οποίου δήθεν ορκίζονται αυτοί που επιδιώκουν τη διάλυση των πανεπιστημίων μας και όσοι τους αγκαλιάζουν» αναφέρει η κ. Βούλτεψη και επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλήθεια τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό κρούσμα απεχθούς συμπεριφοράς; Εκτός κι αν μας πουν πως και η μεταφορά σκουπιδιών είναι ένας ακόμη τρόπος …διακίνησης ιδεών!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet