Διασώθηκαν οι 117 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου
Κοινωνία

Διασώθηκαν οι 117 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου

Διασώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 117 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό το οποίο έπλεε ακυβέρνητο 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου. Άπαντες έφθασαν σώοι και αβλαβείς μερικές ώρες αργότερα στο Κατάκολο.

Ταυτόχρονα, στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Οι μετανάστες ζήτησαν να εγκαταλείψουν το πλοιάριο που τους μετέφερε, καθώς διέτρεχαν κίνδυνο και διεσώθησαν από το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess» το οποίο έπλεε στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται επίσης κλιμάκια του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις. Λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet