Διαταγή αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.: Όχι στην καταστολή, συστάσεις στο συγκεντρωμένο πλήθος
Eurokiniss.gr
Κοινωνία

Διαταγή αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.: Όχι στην καταστολή, συστάσεις στο συγκεντρωμένο πλήθος

Να επιμένουν στις συστάσεις, να παίζουν ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό ζητά από τους άνδρες και της γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αναφορικά με τις συναθροίσεις ατόμων σε πλατείες κι άλλους ανοιχτούς χώρους.

Αυτό αναφέρεται επί της ουσίας σε διαταγή του αρχηγείου της Αστυνομίας που εστάλη στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις. Μάλιστα, ήδη στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Πέμπτης έγινε εφαρμογή των όσων ζήτησε ο κ. Καραμαλάκης, με τις κλούβες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ να μένουν αυτή τη φορά μακριά.

Στην διαταγή, αφού αναφέρεται αναλυτικά στον επαγγελματισμό την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα, καθώς και στο πνεύμα συμπαράστασης και συνεργασίας με τους πολίτες που έδειξε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επισημαίνεται ότι είναι κρίσιμο και αναγκαίο να επιδείξει την ίδια στάση κατανόησης, συμπάθειας και εμπιστοσύνης προς κάθε πρόσωπο, στη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων και τονίζεται:

«Σε περίπτωση συγκέντρωσης ατόμων ή και ομάδων προσώπων θα πρέπει να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια της πειθούς, της προειδοποίησης και της ουσιαστικής επικοινωνίας με αυτά, ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγεται η πέραν εύλογου χρονικού διαστήματος παραμονή στα σημεία αυτά και ο συνωστισμός».

Η διαταγή του αρχηγού του Σώματος  υπογραμμίζει ακόμα ότι «κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η προστασία και ασφάλεια των πολιτών, για την οποία καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, μακριά από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet