Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας – «Σπάνε» τα ισόβια
Κοινωνία

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας – «Σπάνε» τα ισόβια

Άμεσα θα αποφυλακιστεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο του απαγγέλθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Στο Δικαστήριο ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα καθώς έχει εκτίσει 11 χρόνια, με κάποια από αυτά διπλά.

«Με αυτή σας την απόφαση οπλίζεται το χέρι του επόμενου Κορκονέα», σχολίασε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο άκουσμα της ποινής.

Ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και ενόρκων.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Εφετείο, ο Κορκονέας παραδέχτηκε ότι έστρεψε το όπλο στην οδό Τζαβέλλα όπου βρίσκονταν άνθρωποι, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε του επιτέθηκαν. Ωστόσο επέμεινε πως πυροβόλησε στον αέρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet