Δολοφονία Δημήτρη Γραικού: Πώς οδηγήθηκαν στον εντοπισμό της σορού
Κοινωνία

Δολοφονία Δημήτρη Γραικού: Πώς οδηγήθηκαν στον εντοπισμό της σορού

Ειδικό συνεργείο ξέθαψε το απόγευμα της Πέμπτης τη σορό και το αυτοκίνητο του άτυχου Δημήτρη Γραικού.

Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του, θαμμένος σε κτηνοτροφική μονάδα 46χρονου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του.

Ειδική μονάδα επιστημόνων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην επιχείρηση, με τεχνικό εξοπλισμό και ειδικό ανιχνευτή μετάλλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας χτύπησε σήμα ο ανιχνευτής και αμέσως αποφασίστηκε να σκαφτεί ο χώρος.  Όταν ήρθε στο φως το μακάβριο εύρημα, ο έμπορος ομολόγησε το φρικτό έγκλημα.

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος είπε ότι μετά τα σφαγεία ο Γραικός τον ακολούθησε στη μονάδα του, διαπληκτίστηκαν, τον σκότωσε και τον εξαφάνισε!

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητό του, ένα αγροτικό 4χ4.  Κάμερες ασφαλείας κοντινής επιχείρησης τον είχε καταγράψει με το αυτοκίνητό του να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Στο βίντεο φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθούσε χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. 

Η έρευνα έδειξε ότι το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε λίγη ώρα πριν την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος δήλωσε τότε στο «Φως στο Τούνελ» ότι τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές.

Ο αδελφός του θύματος του άτυχου κτηνοτρόφου κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης πρότεινε την αρχειοθέτησή της, με το σκεπτικό ότι ο αγνοούμενος τότε Γραικός βρισκόταν στο εξωτερικό. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Τον τελευταίο καιρό η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών.

Πηγή: anikolouli.gr
Φωτογραφίες και βίντεο: life-events.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet