Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Κατέθετε επί 4,5 ώρες ο Μανώλης Σοροπίδης
Κοινωνία

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Κατέθετε επί 4,5 ώρες ο Μανώλης Σοροπίδης

Για περίπου 4,5 ώρες κατέθετε στον 18ο τακτικό ανακριτή ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού Μανώλης Εσσατζιάν – Σοροπίδης. Ο 58χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις για τα όσα αναφέρει στα δύο υπομνήματα που κατάθεσε για την πολύκροτη υπόθεση.

Αλλαγμένος εμφανισιακά, με μούσι και αρκετά πυκνό μαλλί, προσπαθούσε να κρυφτεί μέσα στην κουκούλα της μπλούζας του για να μην τον απαθανατίσει ξανά ο φωτογραφικός φακός. Ο 58χρονος εμφανίστηκε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο, καθώς κανείς δεν τον εκπροσωπεί μετά την παραίτηση του Νίκου Λουκόπουλου, ενώ επέμενε στους τελευταίους ισχυρισμούς του -ότι η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού είναι «συμβόλαιο θανάτου»-. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Σε δηλώσεις, μετά την απολογία του Σοροπίδη, ο Απόστολος Λύτρας (δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη) τόνισε ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος επανέλαβε όσα αναφέρει στα υπομνήματά του, ότι ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος. Μίλησε και πάλι για τον «Χάρη», ο οποίος -όπως υποστηρίζει ο 58χρονος- είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών και είχε εμφανιστεί σε συνάντησή τους μεταμφιεσμένος με περούκα! Υποστήριξε, ξανά, ότι δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, αλλά μόνο την τραυμάτισε αλλά δεν πρόλαβε να δει ποιοι τη σκότωσαν, ώστε να τον ενοχοποιήσουν. «Με έβγαλαν άλλοι να διαπράξω το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η κοπέλα. Ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού», φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα.

Όπως δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, απ’ όσα αναφέρει ο Σοροπίδης στο υπόμνημά του «δεν βρίσκω στοιχεία που να εμπλέκουν τον άνθρωπο που κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό (σ.σ.: τον δικηγόρο)».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet