Δύο ναυτικά ατυχήματα εξαιτίας της ομίχλης
Κοινωνία

Δύο ναυτικά ατυχήματα εξαιτίας της ομίχλης

Με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αποβιβάστηκαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Τήνου οι 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της Hellenic Seaways, που προσάραξε λίγες ώρες νωρίτερα σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι της Τήνου.

Η προσάραξη του ταχύπλοου, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη. έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο, ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.

Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο αναμενόταν να φθάσει γύρω στις 12:30 ρυμουλκό, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες.

Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways αναφέρει: «Σήμερα 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 09.15 το πλοίο μας Flying Cat 4 προερχόμενο από Ραφήνα απ’ όπου αναχώρησε στις 07.30 με προορισμό Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη μεταφέροντας 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω μηδενικής ορατότητας εξαιτίας μεγάλης πυκνότητας ομίχλης, προσάραξε στα αβαθή, δύο μίλια από το λιμάνι της Τήνου.

»Οι επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν με άλλα μέσα στην Τήνο, απ’ όπου προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας».

Και σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με σκάφος του λιμενικού

Σοβαρές ζημιές υπέστη ναυαγοσωστικό σκάφος της δύναμης του Λιμεναρχείου Χίου το οποίο λίγο μετά τις 6 το πρωί της Κυριακής συγκρούστηκε με το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise που εκείνη την ώρα διέρχονταν ανοιχτά του Καρφά της Χίου με κατεύθυνση το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ.

Σαν από θαύμα από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ούτε από τους 25 μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στο ναυαγοσωστικό, και οι οποίοι είχαν περισυλλεγεί από τη θάλασσα λίγη ώρα πριν από το ατύχημα.

Το κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε το ναυαγοσωστικό, το οποίο και ανατράπηκε, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή και δεν επέτρεπε ορατότητα πάνω από 10 μέτρα.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του «Aegean Paradise», για να υπάρξει επιθεώρηση, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο νησί. Το ναυαγοσωστικό οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο σε ναυπηγείο όπου και ανελκύστηκε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet