Δύο οι νεκροί από τον δυνατό σεισμό στη Λευκάδα – 4 τραυματισμένοι στο νοσοκομείο
Φωτό από το lefkadanews.gr
Κοινωνία

Δύο οι νεκροί από τον δυνατό σεισμό στη Λευκάδα – 4 τραυματισμένοι στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε στις 9:10 στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη μία νεκρή γυναίκα και για τέσσερις τραυματίες. Σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής. Έντονη η μετασεισμική ακολουθία στο νησί.

Ειδικότερα, από τον ισχυρό σεισμό σκοτώθηκε μία 70χρονη γυναίκα, το σπίτι της οποίας καταπλακώθηκε από βράχο στην περιοχή της Βασιλικής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη μία νεκρή στο Αθάνι, η οποία καταπλακώθηκε από μάντρα.

Τέσσερα άτομα, επίσης, τραυματίστηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λευκάδας. Πρόκειται για ένα 12χρονο αγόρι από το χωριό Βασιλική, μια 88χρονη γυναίκα  από το χωριό Πινακοχώρι, ένα 10χρονο αγόρι από την περιοχή της Λυγιάς και ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Νυδρί και στην Πηγαδισάνη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι μαθητές από τα σχολεία, ενώ τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται επί ποδός για να ελέγξουν τυχόν ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε κάτοικος του νησιού στο Mega, το χωριό Αθάνι που βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Κατσίκι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κατοίκου, έχουν καταρρεύσει εκκλησίες, σπίτια και μαγαζιά.

Ένα ακατοίκητο σπίτι κατέρρευσε και στο Μεσολόγγι.

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία λίγα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό. Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 5,2 βαθμών, με επίκεντρο μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του κύριου σεισμού ήταν 6,1 βαθμοί και το επίκεντρο 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ, Ευθύμιο Λέκκα, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 5,6 βαθμών.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν από 6,1 έως 6,3 βαθμών και ότι είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός από την Καλαμάτα έως τα Ιωάννινα και είχε μεγάλη διάρκεια.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet