Δύο συλλήψεις για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στη σύλληψη δύο εκ των δέκα προσαχθέντων για την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα στην πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι οκτώ προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στην επίθεση, ενώ οι άλλοι δύο κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι οκτώ από τους δέκα προσήχθησαν αμέσως μετά την ενέργεια κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι υπόλοιποι δύο από την ευρύτερη περιοχή λίγο αργότερα. Σύμφωνα αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι «καταγεγραμμένοι» από την Αστυνομία ως μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», αλλά οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, που κάνουν την προανάκριση, εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, ότι έχουν σχέση με την επίθεση, ενώ επίσης εκκρεμούν σε βάρος τους αποφάσεις για τροχαία παράβαση και άλλα μικροαδικήματα.

Πάιατ: Παράλογος βανδαλισμός

Την επίθεση με μπογιές στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ καταδίκασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Αφού ευχήθηκε «καλή χρονιά» στους Έλληνες, ο κ. Πάιατ καταδίκασε «τον ανόητο και παράλογο βανδαλισμό στην αμερικανική πρεσβεία», ευχαριστώντας την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση κινητοποίησή της.

ΥΠΕΞ: Δεν πλήττονται οι στενοί δεσμοί με τις ΗΠΑ

Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια της αναρχικής ομάδας, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Καταδικάζουμε τη ρίψη χρωμάτων βαφής από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στο προαύλιο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών» ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή».

Την επίθεση καταδίκασαν και η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την «ανοχή» της στην ανομία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet