Δ. Σαρηγιάννης: Υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα κορωνοϊού
pexels.com
Κοινωνία

Δ. Σαρηγιάννης: Υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα κορωνοϊού

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα κορωνοϊού και γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ εκτιμά ότι τη μέγιστη τιμή κρουσμάτων θα την δούμε αρχές Απριλίου και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι την αποκλιμάκωση θα την δούμε γύρω στις 8-9 Απριλίου.

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν «τρέξει» τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με το πλαίσιο που έχει τεθεί και μεγάλη προσοχή από όλους, ενώ εκτιμά ότι θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο από τώρα.

Αναφορικά με την εστίαση ο κ. Σαρηγιάννης θεωρεί ότι ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει ενώ απέρριψε την δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ερωτώμενος για τον αριθμό των διασωληνωμένων ανέφερε πως ίσως φτάσουμε τους 890 και πως μια αυξητική τάση θα υπάρχει μέχρι τις 18 Απριλίου.

Για τα self test σημείωσε πως ακόμα και άσχημα να χρησιμοποιηθούν έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά για την αναχαίτιση της διασποράς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet