Εγκαίνια ΔΕΘ στον κλοιό συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας
Κοινωνία

Εγκαίνια ΔΕΘ στον κλοιό συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας

Με διαμαρτυρία των ενστόλων στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου άνοιξε ο χορός των κινητοποιήσεων εν όψει των αυριανών εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.

Σειρά θα πάρουν στο Σάββατο, στις 10.30, το πρωί οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση θα πάρει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Τα μέτρα ασφαλείας

Με αυξημένες περιπολίες αστυνομικών δικυκλιστών και εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει ήδη τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τη διασφάλιση της ομαλούς διεξαγωγής της 79ης ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν περίπου 4.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα φθάσουν από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ και αλλού.

Από αέρος θα παρακολουθεί τις πορείες ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet