«Εθνικό πένθος» για την τραγωδία της Μάνδρας, 15 νεκροί από τη θεομηνία
Κοινωνία

«Εθνικό πένθος» για την τραγωδία της Μάνδρας, 15 νεκροί από τη θεομηνία

Με τη χώρα να βρίσκεται σε εθνικό πένθος και τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «ανείπωτη τραγωδία» σε διάγγελμά του, η θεομηνία που χτύπησε τη Δυτική Αττική προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων.

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο, παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και η νύχτα, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους, όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου εντοπίστηκε ακόμη μία νεκρή από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι εκείνη τη στιγμή, στους 15. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση ενός άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Έςως το βράδυ της Τετάρτης είχαν χάσει τη ζωή τους δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες. Από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα έχουν τραυματιστεί δεκάδες άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής.

Τα σημεία του εθνικού δικτύου στην Δυτική Αττική που παραμένουν κλειστά

Κλειστοί παραμένουν οι βασικοί οδικοί άξονες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, στους οποίους είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία λόγω της θεομηνίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, διακεκομμένη παραμένει η κυκλοφορία:

  • Στο 39ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Πέραμο.
  • Στο 35ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στη Ν. Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στον κόμβο διυλιστηρίων προς Ν. Πέραμο.
  • Στο 23ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται από τις ράμπες του κόμβου προς Αθήνα και προς Κόρινθο αντιστοίχως.
  • Στον κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet