Εικόνες ντροπής στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Κοινωνία

Εικόνες ντροπής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκρηκτική κατάσταση με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε για ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο διακόπηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.

Στη συνέχεια τον γύρο του Διαδικτύου έκανε η φωτογραφία αστυνομικού με συσκευή, που παρέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή, που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.

Το χρονικό της έντασης

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, στους οποίους -όπως καταγγέλθηκαν- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του.

Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και άτομα να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.

Oι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν επίσης «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου.

Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet