Εισαγγελική έρευνα για ακροδεξιό βίντεο για το συλλαλητήριο
Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για ακροδεξιό βίντεο για το συλλαλητήριο

Και το βίντεο της «Ελλήνων Πολιτείας», ακροδεξιών πεποιθήσεων, που κάνει λόγο για σφαίρες σε εχθρούς και προδότες, βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα. Με αναφορά της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητά να γίνει σχετική έρευνα η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ. Γιαννακάκη.

Στο επίμαχο βίντεο η πρόεδρος του μορφώματος αναφέρει: «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις…». Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση για δήλωση μέλους του «Ρουβίκωνα» ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Η παρέμβαση προέρχεται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η σχετική παραγγελία απευθύνθηκε προς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος, ήδη ερευνά την υπόθεση. Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook το στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έκανε λόγο για εκμετάλλευση της συγκυρίας από ομάδες που πιθανόν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την αφορμή για να «κρατήσουν μαχαίρια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι ” θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει… Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους», γράφει στη σελίδα του στο Facebook.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet