Εκτός φυλακής η 53χρονη καθαρίστρια
Κοινωνία

Εκτός φυλακής η 53χρονη καθαρίστρια

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της καθαρίστριας, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής και έτσι η 53χρονη θα αποφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτει 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως». Για το ζήτημα της πλαστογράφησης υποστήριξε ότι «η νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ’ δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της». Όπως σημείωσε «υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια». Άρα, πρόσθεσε, «δεν έπαιζε κανένα ρόλο η Ε΄ ή η ΣΤ’ δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη είναι έγκλειστη από τις 6 Νοεμβρίου στις φυλακές της Θήβας, καθώς είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού ώστε να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού.

Η καταδίκη της είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ζητήσει να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει και να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα» τόνισε λίγο μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών η 53χρονη.

Η ίδια χαρακτήρισε σοκαριστική την εμπειρία που έζησε, αλλά παράλληλα και συγκινητική τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στην περίπτωσή της.

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από έξι ετών» σημείωσε, για να επαναλάβει πως «από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας κι από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα, αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου, γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μη μου πάρουν τα παιδιά» είπε.

Η κόρη της ευχαρίστησε σε όλους τους τόνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και συμπαραστάθηκαν σ’ αυτό το δράμα, όπως είπε. «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη, που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου, που δούλευε όλα αυτά τα χρόνια για εμάς. Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε σ’ αυτή, το οφείλουμε στη μητέρα μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet