Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες
Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του δάσκαλος που καταγγέλλεται πως έστελνε ερωτικού περιεχομένου επιστολές σε ανήλικες μαθήτριες. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση προσέγγισης των κοριτσιών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Και τα δύο αδικήματα, τα οποία του αποδίδονται είναι πλημμελήματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εισαγγελίας, η οποία προέβη σε διόρθωση καθώς αρχικώς είχε γίνει γνωστό πως διώκεται και για κακούργημα, αλλά λόγω σοβαρότητας των πράξεων ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου Δήμου της Νοτιοανατολικής Αττικής πέρασε το πρωί την πόρτα της 1ης ανακρίτριας για να απολογηθεί μετά τις καταγγελίες μαθητριών ότι τους έστελνε ερωτικές επιστολές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο ίδιος ανέφερε πως «πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν».

Σε ένα από τα μηνύματα που «καίνε» τον παιδόφιλο δάσκαλο, η συνομιλία φέρεται να είναι: 

  • «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…».
  • «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».
  • «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου».

Οι κατηγορίες που του απήγγειλε ο εισαγγελέας είναι για κατάχρηση και για ασελγείς πράξεις σε ανήλικες που δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη, μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία 11χρονη μαθήτρια της 5ης Δημοτικού, έδειξε στον πατέρα της ένα SMS, με ερωτικό περιεχόμενο που φέρεται να της είχε στείλει ο 55χρονος δάσκαλος.

Από την πλευρά του, κατά την προανακριτική διαδικασία, φέρεται να αρνείται ότι είχε ερωτική πρόθεση απέναντι στις ανήλικες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet