ΕΛ.ΑΣ.: Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο της Αττικής με «χαρτογράφηση» των «κόκκινων» σημείων στην πρωτεύουσα εκπονείται στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό τις εντολές και την καθοδήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου, η ΕΛ.ΑΣ. στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές και στην αύξηση των συλλήψεων. 

Εκτός από την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, υπάρχουν ρητές εντολές να ενισχυθεί άμεσα και η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας, που μπορεί να συμμετάσχει σε καταδιώξεις κακοποιών ληστών, αλλά και σε «βαριές» και επικίνδυνες επιχειρήσεις που αποσκοπούν στη σύλληψη, παραδείγματος χάριν, ενός μεγαλοδιακινητή ναρκωτικών ουσιών.

Ήδη έχουν ζητηθεί συγκεκριμένα νούμερα για τα κρούσματα κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων από τις εκάστοτε αστυνομικές διευθύνσεις σε μία προσπάθεια να καθοριστούν οι «ανάγκες», αλλά και τα «πρέπει».

«Όλες οι περιοχές της Αθήνας χρειάζονται αστυνόμευση. Η καθεμία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, για εμάς είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα παντού χωρίς διακρίσεις», σχολίασε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ανώτατη πηγή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το προαναφερθέν σχέδιο, για το οποίο δεν υπάρχει κάποιο «σταθερό» χρονοδιάγραμμα, έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά για τις «ειδικές δράσεις» της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο «άβατο» της πρωτεύουσας.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet