Εμβόλιο-κορωνοϊός: Μετά το freedom pass, έρχονται εμβολιασμοί σε πλατείες και πλαζ
Κοινωνία

Εμβόλιο-κορωνοϊός: Μετά το freedom pass, έρχονται εμβολιασμοί σε πλατείες και πλαζ

Μετά το freedom pass η κυβέρνηση έχει στο εμβολιαστικό της πλάνο και άλλα μέσα προκειμένου να φτάσει η χώρα μας το πολυπόθητο τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού, που πλέον σύμφωνα με τους ειδικούς ορίζεται σε ποσοστό πάνω από 80% στο τέλος του καλοκαιριού. 

Υπό τον φόβο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, δουλειά πιάνουν σε εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες. Μάλιστα σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτήν την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

Στις 6 Ιουλίου πάντως ξεκινά από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» για εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, το επόμενο διάστημα θα το πράξουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε στο Ηράκλειο και είχε τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς. «Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είπε ο υπουργός Υγείας, που συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει, όπως τόνισε, πολλά για την τοπική οικονομία.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας που επεσήμανε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει πάει εξαιρετικά, η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, και πως μέσω αλλαγής νοοτροπίας, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους πολίτες. «Τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Νομίζω ότι αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζονται» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet