Εμβόλιο: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Εμβόλιο: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 100 χιλ. εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14/5, με τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι πλέον να ξεπερνούν το 1,5 εκατ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 4.185.347 εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Αυτό μεταφράζεται σε 1.510.095 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς με το τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού να χτίζεται σταδιακά. Την ίδια στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 2.718.404 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση, με τους πολίτες να έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους και για τη δεύτερη δόση.

Εξάλλου, όπως σημειώνεται, η χώρα μας έχει φτάσει στην έκδοση 665.000 πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το άλμα έκδοσης των συγκεκριμένων πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έγινε τον Μάιο, όπου εκδόθηκαν 240.000.

Τα 19 νησιά όπου θα γίνει η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Τα νησιά στα οποία θα γίνει ο εμβολιασμός των κατοίκων με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας και είναι: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Εμβολιάστηκαν οι κάτοικοι 32 νησιών

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά (Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι).Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet