ΕΟΦ: Προσοχή σε παραπλανητικά σκευάσματα που «προστατεύουν» από τον κορωνοϊό
Κοινωνία

ΕΟΦ: Προσοχή σε παραπλανητικά σκευάσματα που «προστατεύουν» από τον κορωνοϊό

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), που ζητεί να ακολουθούνται οι επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα που ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι από μόνη της αρκετή στο να αποτρέψει τον κορωνοϊό ή άλλο ιό.

Για τα θέματα απολύμανσης, ο ΕΟΦ τονίζει ότι αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση των χεριών, όσο και των χώρων. Η έγκριση του ΕΟΦ σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.

Ο ΕΟΦ καλεί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλλουν στον περιορισμό των όποιων παραπλανητικών διαφημίσεων. Όπως σημειώνει, «η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Απαιτούνται σοβαροί και προσεκτικοί χειρισμοί στους οποίους τα ΜΜΕ αναμένεται να είναι σημαντικοί αρωγοί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει ο ΕΟΦ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet