Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη
zougla.gr
Κοινωνία

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Σε επίταξη 200 ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19 στη Θεσσαλονίκη προχωρά το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 19/11.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών αρνήθηκε να δώσει τις κλίνες

Σε δηλώσεις του προς τη «Ζούγκλα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρήγορης Σαραφιανός, είπε ότι αρνήθηκε να δώσει 200 κλίνες για Covid στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας τα εξής: «Βάσει των επιδημιολόγων δεν μπορούμε να ανακατέψουμε τους ήδη νοσούντες στις κλινικές μας με τους Covid. Κτηριακά αυτή τη στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές μας δεν μπορούν να διαχωριστούν ώστε να προφυλαχτούν οι νοσηλευόμενοί μας με υποκείμενα νοσήματα και με Covid. Αρνηθήκαμε να τους δώσουμε τις 200 κλίνες για Covid καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των ήδη ασθενών μας».

Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε ασφυκτική πίεση καθώς σχεδόν όλες οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες, ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα  ο ΕΟΔΥ, στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 774 κρούσματα κορωνοϊού.

Το έγγραφο του υπ. Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών:

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet