Επί ποδός η Αστυνομία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα
Κοινωνία

Επί ποδός η Αστυνομία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία εν όψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα που διοργανώνουν παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος.

Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 14.00 στην πλατεία Συντάγματος με την «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» να απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα «σε όλους Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας».

«Οι Έλληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Ούτε ανεχόμαστε την εκμηδένιση της Δημοκρατίας. Και για το ένα και για το άλλο χύθηκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων για να τα έχουμε. Γινόμαστε ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις» αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Απευθυνόμενη στους βουλευτές που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία η Επιτροπή αναφέρει: «Δηλώνουμε στους ‘πρόθυμους’: Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία. Είμαστε απέναντί τους και τους περιμένουμε μέχρι την ύστατη στιγμή να πράξουν ως Έλληνες. Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε την τελική λύση».

Σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση» καλεί η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η οποοία έχει ανακοινώσει ότι την Δευτέρα 21 Ιανουρίου στις 6.00 το πρωί ξεκινά «μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας» από το Πεδίον του Άρεως (επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) προς τις Πρέσπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές

Στο μεταξύ «αντισυγκέντρωση» από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στα Προπύλαια.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει του συλλαλητηρίου. Ειδικότερα, από χθες το βράδυ δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, ενώ από τις 6.00 το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης με εντολή της Αστυνομίας από τις 10.00 το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet