Επεισόδια μετά τις πορείες για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός
Κοινωνία

Επεισόδια μετά τις πορείες για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, μετά το τέλος της πορείας στην οποία καλούσαν αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 9η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μία ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο. Ένταση επικράτησε και στην οδό Τοσίτσα.

Η απογευματινή πορεία της Αθήνας, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αφού έστριψε στη Σταδίου κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Στη συνέχεια κατέβηκε την Πανεπιστημίου και όσοι δεν κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, έστριψαν προς τα Εξάρχεια από την Εμμανουήλ Μπενάκη.

Λίγο πριν τις 20:00 άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Αντίστοιχες πορείες διοργανώθηκαν σε Ρέθυμνο, Βόλο, Λάρισα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Καρδίτσα και Χανιά.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ΑΠΘ, με επίκεντρο τη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζονται οι αψιμαχίες ανάμεσα σε άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικούς. Μάλιστα αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τραύμα στον λαιμό από φωτοβολίδα.

Μερικές δεκάδες νεαρών ατόμων που αποσπάστηκαν από την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατέληξαν έξω από τα πανεπιστήμια, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πυροτεχνήματα, πέτρες, και άλλα αντικείμενα.

Κατά διαστήματα οι κουκουλοφόροι βγαίνουν από το προαύλιο του πανεπιστημίου, ενώ άλλη ομάδα ατόμων εκτοξεύει αντικείμενα στους αστυνομικούς από την ταράτσα κτιρίου του ΑΠΘ, απέναντι από το κτήριο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Οι αστυνομικοί απαντούν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet