Επεισόδια με αντιεξουσιαστές στα Ιωάννινα
Κοινωνία

Επεισόδια με αντιεξουσιαστές στα Ιωάννινα

Επεισόδια με αντιεξουσιαστές σημειώθηκαν το πρωί στο μνημείο των Μπιζανομάχων στα Ιωάννινα, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σε εκδήλωση για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο μνημείο και φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ η παρουσία του Παππά, δυναμίτισε την κατάσταση.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απομακρύνουν σημειώθηκε συμπλοκή και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με τα κοντάρια από τις σημαίες που κρατούσαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μώλωπες και θλαστικά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Πιο σοβαρά τραυματίστηκε στο κεφάλι και το σώμα ένας εκ των πέντε διαδηλωτών που προσήγαγαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του για τον τραυματισμό των συναδέλφων του και τα επεισόδια, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομική διεύθυνση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όπως είπε, οι ευθύνες είναι τεράστιες, διότι έστειλε συναδέλφους, «ως πρόβατα επί σφαγή», χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό απέναντι σε 30 οπλισμένους με λοστούς, την ώρα που έπρεπε εκεί να βρίσκεται η ειδική ομάδα.

Η διαδήλωση γινόταν από αντεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.

Μάλιστα, ο κ. Στέφος ανέφερε ότι η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet