Επεισόδια στα Προπύλαια, τα ΜΑΤ απώθησαν ομάδα αντιεξουσιαστών
Κοινωνία

Επεισόδια στα Προπύλαια, τα ΜΑΤ απώθησαν ομάδα αντιεξουσιαστών

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Απριλίου 2015 στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ομάδα αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές κατά των μεταλλείων στις Σκουριές. Μεταξύ των συγκεντρωμένων, παρεισέφρησαν και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, με κλωτσιές και πυροσβεστήρες.

Η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο των επεισοδίων τους περίπου 700 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια. Η πορεία τους, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), ξεκίνησε λίγο αργότερα και αναμένεται να κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής. Οι μεταλλωρύχοι αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνονται προς το Καλλιμάρμαρο, όπου πρόκειται να επιβιβαστούν στα 82 συνολικά πούλμαν, με τα οποία ήρθαν στην Αθήνα. Τα πούλμαν έχουν σταθμεύσει στο Παλαιό Φάληρο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet