Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο
Κοινωνία

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη Μόρια, στην πτέρυγα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ένταση ξεκίνησε από ομάδα περίπου 50 ανηλίκων που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με αίτημα την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει πως «αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για την εξομάλυνση της κατάστασης και όταν το προσωπικό της ΟΠΚΕ δέχτηκε επίθεση, έγινε χρήση ενός δακρυγόνου για την απώθηση των ατόμων».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες περιορίσθηκαν στη συνέχεια σε ασφαλή χώρο και ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει συγκληθεί στη Μυτιλήνη ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινής θέσης και ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου δράσης των αυτοδιοικητικών φορέων σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα. Η σύσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet