Επιστροφή πινακίδων & αδειών λόγω εκλογών
Κοινωνία

Επιστροφή πινακίδων & αδειών λόγω εκλογών

Επιστρέφονται από Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Για την επιστροφή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας αλλά και διπλωμάτων θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Το μέτρο αφορά σε άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας και πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014.

Παράλληλα, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22 Μαΐου 2014.

Από την επιστροφή εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγησης με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίασης της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Όμως, εκτελούνται κανονικά οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet