Ερωτήματα για τη βουτιά θανάτου στον Νέο Κόσμο – Ψάχνουν στο περιβάλλον της γυναίκας
Κοινωνία

Ερωτήματα για τη βουτιά θανάτου στον Νέο Κόσμο – Ψάχνουν στο περιβάλλον της γυναίκας

Ένα μεγάλο «γιατί;» ακούγεται από τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου στον Νέο Κόσμο, που αδυνατούν να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Η 40χρονη μητέρα – τραγική πρωταγωνίστρια φρόντισε όχι μόνο να κλειδώσει την πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος στην οδό Προκοπίου Κατσαντώνη 10, αλλά είχε τραβήξει και τον σύρτη. Μάταια, ο επίσης 40 ετών σύζυγός της, υπάλληλος σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, προσπαθούσε να μπει στο σπίτι για να αποσοβήσει το μοιραίο. Η γυναίκα σε κατάσταση αμόκ πέταξε τη μόλις 4 ετών κόρη τους στο κενό – από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας – και στη συνέχεια έκανε και ίδια βουτιά θανάτου, την ώρα που οι γείτονες άκουγαν το κοριτσάκι να φωνάζει «θέλω τον μπαμπά μου… Θέλω τον μπαμπά μου…».

Οι γείτονες κάνουν λόγο για ένα αγαπημένο ζευγάρι, που ζούσε σχεδόν μία 15ετία μαζί, χωρίς ποτέ να έχουν δώσει δικαιώματα για αρνητικά σχόλια με τη συμπεριφορά τους. Η μοναδική εξήγηση που μπορούν να δώσουν για την τραγωδία είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που φέρεται να είχε αντιμετωπίσει πριν κάποια χρόνια η 40χρονη γυναίκα, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ. Δεν μπορούν να δώσουν άλλη ερμηνεία στο τι ήταν αυτό που την έκανε να δώσει τέλος με αυτό τον τρόπο στη ζωή της 4χρονης κόρης του και στη δική της.

«Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ»

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γειτόνισσας που είδε σαν σκηνή από ταινία να εξελίσσονται τα περιστατικά μπροστά στα μάτια της. «Άκουσα φωνές μωρού και κλάματα και γύρισα επάνω και είδα να κρατάει το μωρό έξω από τα κάγκελα. Σάστισα. Λέω, “τι κάνετε;”. Δεν μου μίλαγε», λέει αρχικά και προσθέτει: «Σας παρακαλώ, πείτε μου τι κάνετε;», επέμεινε η γειτόνισσα να ρωτά την 40χρονη γυναίκα. «Εσείς τι θέλετε;» της απάντησε. «Το μωρό φώναζε θέλω τον μπαμπά μου».

«Γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα» συνέχισε η γυναίκα να ρωτά τη μητέρα. «Βγάλετε τα γυαλιά, δεν βλέπετε καλά, δεν το έχω έξω από τα κάγκελα» της απάντησε αυτή. Όμως η μάρτυρας επέμεινε: «Μα βλέπω εσάς, τα πόδια σας είναι μέσα από τα κάγκελα και το κορμάκι του παιδιού είναι απ’ έξω». Τότε η 40χρονη πέταξε το κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου στο κενό, με τη γειτόνισσα να καλύπτει ενστικτωδώς τα μάτια της μικρής της κόρης για να μη δει την 4χρονη να βουτάει προς τον θάνατο.

«Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ» ήταν οι τελευταίες λέξεις της 40χρονης μητέρας προς την αυτόπτη μάρτυρα και αμέσως μετά έπεσε κι αυτή στο κενό. Το ΕΚΑΒ έσπευσε πολύ γρήγορα στο σημείο, ωστόσο, ήταν πολύ αργά για μητέρα και παιδί, που βρήκαν σχεδόν ακαριαίο θάνατο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet