Η Δικαιοσύνη… σκούπισε τις απολύσεις καθαριστριών
Κοινωνία

Η Δικαιοσύνη… σκούπισε τις απολύσεις καθαριστριών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις απολύσεις και κατά πληροφορίες η απόφαση είναι εκτελεστή, δηλαδή θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Γιάννη Καρούζο η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση. Στην προσφυγή ο δικηγόρος των καθαριστριών εκτιμά ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας είναι αντισυνταγματικός στο σύνολό του.

Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων.

Συνολικά 595 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο του 2013 και σε τρεις ημέρες, την ημέρα διεξαγωγής των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, επρόκειτο να απολυθούν.

Η είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης προκάλεσε πανηγυρισμούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες οι καθαρίστριες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet