Η Μεσσηνία σε αναβρασμό: Επεισόδια μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά
tharrosnews.gr
Κοινωνία

Η Μεσσηνία σε αναβρασμό: Επεισόδια μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά

Σκηνικό έντασης επικρατεί από το πρωί στη Μεσσήνη μετά τον χαμό 18χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το μεσημέρι της Δευτέρας 5/10.

Ειδικότερα, επεισόδια σημειώθηκαν στον κόμβο της Μεσσήνης μεταξύ Ρομά που επέστρεφαν από την κηδεία του 18χρονου, με άνδρες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης ότι αναβάλλεται το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της έντασης.

Το κλίμα ήταν τεταμένο ήδη από τη Δευτέρα, όταν συγγενείς και φίλοι του άτυχου 18χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, αλλά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου κρατείτο ο δράστης.

Σε αυξημένη επιφυλακή ήταν από τη Δευτέρα το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ενώ έχουν έρθει ενισχύσεις από την Αργολίδα και την Λακωνία, καθώς σημειώνονταν επιθέσεις και φθορές σε καταστήματα της πόλης της Μεσσήνης ειδικά στην οδό Μουλαβασίλη από Ρομά που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στο περιστατικό.

Επίσης, ομάδες Ρομά είχαν στήσει «μπλόκα» κι οδοφράγματα σε δρόμους που οδηγούν προς την Μεσσήνη, αλλά και στην 7η Επαρχιακή οδό και δημιουργούσαν προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet