Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τήρησε τα μέτρα το Πάσχα
Κοινωνία

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τήρησε τα μέτρα το Πάσχα

«Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειονότητά τους τήρησαν τις οδηγίες. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη στάση των πολιτών που τήρησαν στην πλειονότητά τους τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά στο διάστημα εορτασμού του Πάσχα.

«Και αυτό», προσθέτει ο κ.Οικονόμου, «αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για την περαιτέρω πορεία, οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορωνοϊού».

Σημειώνεται, ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την εορταστική περίοδο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επεκτάθηκαν και αυστηροποιήθηκαν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και απόψε, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, ανήλθαν σε 137, συνολικά, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως χθες, Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00. Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο σημειώθηκαν 85 παραβάσεις και χθες, από τις 06:00 έως τις 15:00, 52.

Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική, 71 συνολικά. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 90 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά 981 άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν 930 παραβάσεις και 51 χθες, από τις 09:00 έως τις 15:00. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. «Πρωταθλήτρια» και εδώ η Αττική με συνολικά 370 άσκοπες μετακινήσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και άλλων κατηγοριών, ανήλθαν σε 7, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 5.000 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet