Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον θάνατο ηλικιωμένης
Κοινωνία

Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον θάνατο ηλικιωμένης

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε με αφορμή την καταγγελία οικογένειας τροφίμου του γηροκομείου, που πέθανε πριν από 11 μήνες και έτσι ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα διερεύνησης και άλλων περιπτώσεων θανάτων ηλικιωμένων.

Η οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας από την Κίσσαμο φιλοξενείτο στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας και πέθανε πριν από 11 μήνες. Όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου της, πέθανε από ανακοπή. Όμως, όπως αναφέρει το cretapost.gr, η οικογένεια της ηλικιωμένης διατυπώνει ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες θανάτου της και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε σήμερα εκταφή της σορού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από άτομο του στενού οικογενειακού κύκλου της ηλικιωμένης, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιοι εκ των υπαλλήλων άρχισαν να μιλάνε για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο γηροκομείο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολύ κοντινό πρόσωπο της ηλικιωμένης που πέθανε εντός του οίκου ευγηρίας, είπαν ότι έπαθε ουρολοίμωξη, ανέβασε πυρετό και ότι από ένα σημείο κι έπειτα, η υγεία της παρουσίασε βελτίωση, μετά και την αγωγή που της χορηγήθηκε.

Οι πληροφορίες ωστόσο από τον στενό οικογενειακό κύκλο της ηλικιωμένης μιλούν για πτώση από το κρεβάτι και καταγγέλλουν ότι η γυναίκα είχε αιμορραγία και την άφησαν ουσιαστικά να πεθάνει ενώ ακόμα πιο ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες ότι την έδεναν.

Εν αναμονή της επίσημης έκθεσης των ιατροδικαστών

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν κατάγματα ή κακώσεις των οστών, ενώ εκκρεμούν τα ιστολογικά, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η επίσημη έκθεση των ιατροδικαστών, σχετικά με τα αποτελέσματα της εκταφής, ώστε να αποσαφηνιστεί η αιτία του θανάτου της.

Ερευνώνται 68 φάκελοι ηλικιωμένων

Σύμφωνα με τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο στη συγκεκριμένη δομή φέρεται να έχουν αποβιώσει δεκάδες ηλικιωμένοι, με φερόμενη αιτία θανάτου την ανακοπή. Πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ερευνώνται 68 φάκελοι ηλικιωμένων. Μόνο από το ληξιαρχείο Χανίων ζητήθηκαν, 24 φάκελοι ηλικιωμένων από τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή: cretapost.gr, reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet