«Θυελλώδης» συνεδρίαση της ιεραρχίας: Μακαριότατε δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε!
Κοινωνία

«Θυελλώδης» συνεδρίαση της ιεραρχίας: Μακαριότατε δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε!

Η συνεδρίαση της ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, με θέμα τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ήταν έντονα φορτισμένη.

«Σημαδεύτηκε» από αποχωρήσεις μητροπολιτών, από οξείς διαλόγους και διεξήχθη σε «πολεμικό» κλίμα, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί.

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν κατά την αποχώρηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος μάλιστα δεν πρόλαβε καν να διαβάσει την εισήγησή του.

O κ. Χρυσόστομος φέρεται να κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο περί μη ειλικρινούς στάσης.

Ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Σε μένα που το ράσο έχει κολλήσει πάνω μου και είμαι ένα με την εκκλησία, σε μένα θα πουν ότι την πρόδωσα;».

Αναφανδόν κατά της πρότασης συμφωνίας έχουν ταχθεί και οι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Πειραιώς Σεραφείμ και Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος προβληματίζεται για τη μισθοδοσία των κληρικών, είπε στον αρχιεπίσκοπο: «Θα πρέπει να καταλάβετε ότι προσπαθούμε να σας σώσουμε μακαριότατε. Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στη χώρα από τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν από τους κληρικούς».

Ο Σεραφείμ Πειραιώς φέρεται να του του είπε: «10.000 κληρικοί αγωνιούν, δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό μακαριότατε».

Ο – σφοδρός έτσι κι αλλιώς επικριτής του αρχιεπισκόπου – Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο να παραιτηθεί, ενώ ο Ναυπάκτου Ιερόθεος καταλόγισε στον προκαθήμενο ότι έγινε μεθόδευση και δεν επετράπη στους μητροπολίτες να μιλήσουν.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο Καισαριανής Δανιήλ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet