Θ. Βασιλακόπουλος – Μ. Γιαννάκος για εμβολιασμό: «Θέμα μόρφωσης η αποδοχή του εμβολίου» – «Μας στοχοποιούν»
Κοινωνία

Θ. Βασιλακόπουλος – Μ. Γιαννάκος για εμβολιασμό: «Θέμα μόρφωσης η αποδοχή του εμβολίου» – «Μας στοχοποιούν»

Σε ευθεία σύγκρουση ήρθαν ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή του εμβολίου. Ο κ. Βασιλακόπουλος, βασιζόμενος στα στατιστικά που συγκεντρώνονται παγκοσμίως, είπε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η μόρφωση αναφορικά με το αν κάποιος επιλέξει να κάνει ή όχι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον κ. Γιαννάκο να τον κατηγορεί ότι λέει ουσιαστικά αμόρφωτους όσους δεν εμβολιάζονται και δη τους υγειονομικούς που εκπροσωπεί και για τους οποίους έχει γίνει μεγάλος ντόρος.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης, τόσο ισχυρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, με τον κ. Γιαννάκο να μιλά από την πλευρά του για στοχοποίηση των νοσηλευτών την ώρα που κοντά σε ένα ποσοστό «80% έχει εμβολιαστεί, ένα 10% έχει νοσήσει κι έχει δημιουργήσει αντισώματα και οι υπόλοιποι δεν έχουν εμβολιαστεί για κάποιον λόγο που δεν τους επιτρέπει να το πράξουν ακόμη».

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα στον χώρο της εστίασης, αλλά και στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες (8/6) στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου, είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι κανείς δεν θα μπορέσει να πει οτιδήποτε σε κάποιον εστιάτορα αν αρνηθεί το φθινόπωρο να βάλει κάποιον ανεμβολίαστο στο μαγαζί του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet