Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: Απολογισμός και νέες δράσεις
Κοινωνία

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: Απολογισμός και νέες δράσεις

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ του προέδρου του Γιώργου Πατούλη και των εθελοντών του ιατρείου Κοινωνική Αποστολής, όπου διεξήχθη απολογισμός του μέχρι σήμερα έργου του ιατρείου αλλά και προγραμματισμός των περαιτέρω δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προσφέρουν τις εθελοντικές του ιατρικές υπηρεσίες 300 εθελοντές γιατροί μέλη του ΙΣΑ όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις ιατρικές του υπηρεσίες στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο δείχνοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα στοιχεία δράσης και απολογισμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σύμφωνα με τα οποία στο ιατρείο έχουν διεξαχθεί περίπου 42.000 ιατρικές επισκέψεις, έχει χορηγήσει 600.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας 35 δήμους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη για άλλη μια φορά τους εθελοντές ιατρούς οι οποίοι, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους συμπεριφορά, καταξιώνονται καθημερινά στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου, προάγοντας το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος. Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε επίσης ότι «θα συνεχίσουμε το έργο μας ώστε να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, οι ανασφάλιστοι να έχουν το φάρμακό τους και πρόσβαση σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιό τους και εμείς ως ανταμοιβή να λαμβάνουμε το ευχαριστώ όλων αυτών των συνανθρώπων μας, τιμώντας τον Όρκο που δώσαμε ως ιατροί. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας μέχρι το κράτος τα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet