Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές
Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί στην Κρήτη.   

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού είναι 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 170 χιλιόμετρα. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, Ευθύμιο Λέκκα, «υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή με αυξημένη δυναμικότητα».

Σε ερώτηση για το αν οι σεισμολόγοι ανησυχούν από αυτά τα ρήγματα, ο κ. Λέκκας είπε πως χρειάζεται χρόνος για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ο σεισμός ήταν μικρής διάρκειας, 5 με 6 δευτερόλεπτα είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα.

Ο κ. Αρναουτάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε όλη την Κρήτη και νησιά του νοτίου Αιγαίου, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές.

«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet