Κάηκαν σπίτια στη φωτιά στο Λαγονήσι, τρεις πυροσβέστες τραυματίες
Κοινωνία

Κάηκαν σπίτια στη φωτιά στο Λαγονήσι, τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν, η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στο Λαγονήσι, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την πυρκαγιά και ν’ αποτρέψουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις κατοικημένες περιοχές.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ, καθώς και δύο ελικόπτερα και η κατάσταση της πυρκαγιάς δείχνει να είναι σε καλύτερο επίπεδο.

Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά να τα εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους.

Ζημιές υπέστησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις πυροσβέστες που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τέταρτος παραμένει στο σημείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Φωτιά και στην Ηλεία

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραία του Δήμου Ήλιδας, στη βόρεια Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 13 οχήματα, 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο Καναντέρ και ένα Πετζετέλ.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Φωτιά και στη Λέσβο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια, στο νησί της Λέσβου. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα Canadair, δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet