Καλλιτέχνες & «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τη φωνή τους κατά του bullying
Κοινωνία

Καλλιτέχνες & «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τη φωνή τους κατά του bullying

Συναυλία ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνεται τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στο Pantheon Theater (Πειραιώς 166 στις 20:30) από το Χαμόγελο του Παιδιού. «Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, πρέπει να μιλάμε, όταν συμβαίνει κάτι» επισήμανε η Ραλλία Χριστίδου, μια από τους καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία.

Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη λειτουργία της νέας δομής του οργανισμού, «Το Σπίτι του Παιδιού», που αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο, εξειδικευμένες Δομές Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης, καθώς και παιδιά θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Η νέα αυτή δομή στελεχώνεται από θεραπευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον ψυχίατρο-επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου, παιδοψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή και ειδική παιδαγωγό.

«Όταν ένας διευθυντής με παίρνει τηλέφωνο για κάποιο περιστατικό βίας στο σχολείο του και με ρωτάει “τι να κάνω;”, του απαντώ: “πήγαινε με τα παιδιά στο μουσείο, σε μια παράσταση, να ακούσουν μουσική και μετά συζητήστε τι είδατε”» περιέγραψε ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου» Στέφανος Αλεβίζος, μιλώντας για την επίδραση της τέχνης στον ψυχισμό των παιδιών.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι με αλφαβητική σειρά: Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μιτζέλος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino και η δεκαμελής «Ορχήστρα των Αισθήσεων».

Την ιδέα πραγματοποίησης της συναυλίας, την οργάνωση παραγωγής, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις ενορχηστρώσεις έχει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Η ώρα προσέλευσης στη συναυλία είναι από τις 20:00, η διάρκεια τρεις ώρες και τα εισιτήρια ξεκινούν από 10 ευρώ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet