Καπραβέλος: Το εμβόλιο δεν θα είναι το τέλος της πανδημίας – Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού σε λίγους μήνες
reader.gr
Κοινωνία

Καπραβέλος: Το εμβόλιο δεν θα είναι το τέλος της πανδημίας – Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού σε λίγους μήνες

Δεν θα… ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο  διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο εγχείρημα να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το εμβόλιο δεν θα φέρει το τέλος της πανδημίας, καθώς όπως επισήμανε, είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. 

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μακροχρόνιες διαδικασίες, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη. Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

«Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος. 

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας, λέγοντας ότι δεν επιτρέπει εφησυχασμό ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι θάνατοι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet