Καταστροφές στο Μεσολόγγι από την κακοκαιρία, προβλήματα σε όλη τη χώρα
Κοινωνία

Καταστροφές στο Μεσολόγγι από την κακοκαιρία, προβλήματα σε όλη τη χώρα

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από την κακοκαιρία έστειλε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας».

Επίσης πρόσθεσε «ότι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όπως και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους Δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, είχε στείλει έγγραφο προς τον περιφερειάρχη, με το οποίο ζητούσε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ, δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.

Οι υπηρεσίες και ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν, επίσης, προβλήματα σε Άρτα, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές πτώσεις δέντρων.

Στην Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν από τον αέρα ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια Προάστια και το Ίλιον. Μάλιστα, οδηγός απεγκλωβίστηκε στην οδό Πειραιώς, όπου τα νερά είχαν φτάσει μέχρι τη μέση των αυτοκινήτων.

Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών καταγράφονται και στην περιοχή της Πρέβεζας, όπου η η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων. Διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίκορφου – Γαβρολίμνης, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Προβλήματα και στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας στην Ηλεία, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet